dijous, 6 de setembre de 2012

JA HA PASSAT L'AGOST !!!

Be, ja ha passat l'estiu i, com podeu veure, he abandonat completament el blog. No he estat pas de vacances, tot el contrari !.

Ens haurem d'anar posant al dia:

Els dies 4 i 5 d'agost, com reflecteix l'entrada anterior, vaig estar a Bellver de Cerdanya. Una fira força productiva, molt ben muntada.

l'11 d'agost per desgràcia meva vaig caure en el parany d'un "organitzador" que em va cobrar 30€ per muntar la parada en una "fira" a La Molina. Aquesta "gent" es dedica a aprofitar algun acte, en aquest cas la trobada d'acordionistes, per "organitzar" una "fira" i així a les costelles dels firaires embutxacar-se uns calerons sense doblegar l'esquena. No se que em sembla més patètic, el que fa aquest "senyor" o que els ajuntaments en qüestió els deixin campar per la nostra comarca. Clar que algun ajuntament en qüestió m'ha denegat plaça en el seu mercat setmanal amb l'escusa de que faig la competència al comerç local, quins collons !!!. Les grans superfícies fan la competència, jo sobrevisc.

El dia 12 d'agost vaig assistir per primer cop al mercat Càtar de Castellbò. Aquests no s'han de perdre.

El dia 14 vaig anar a Vilallobent. El fet es que en principi anava a muntar parada i prou, però... parlant amb l'Estanyol (ferrer de Puigcerdà que viu a Vilallobent) varem pensar que potser podríem muntar alguna cosa més "complerta". Així doncs mirant-nos la plaça major de Vilallobent ens varem fixar en el rètol d'anuncis que hi ha. Mentre estava a la "fira" de La Molina, com que tenia temps de sobres, vaig fer un esbós del que podria ser el nou rètol:Vam anar a ensenyar el projecte a l'Ajuntament de Puigcerdà, els vam proposar de que paguessin les despeses i materials i que nosaltres posàvem la mà d'obra. Van acceptar, intel·ligentment. Ja que hi som dono les gracies a l'Ajuntament de Puigcerdà, al Sr. Alcalde i regidors que ens varen agilitzar tant els tràmits. El cas es que tot i que varem convidar a en Joel, artesà joier de Bar del que algun dia us parlaré, no es va poder acabar el mateix dia de la fira per raons obvies, però va estar molt be començar-la davant de tots els veïns. L'acabat de les fulles potser no serà exactament com en l'esbós ja que haurem d'evitar que ningú pregui mal i arrodonir una miqueta més les formes. Quan poguem solventar els problemes que ens està generant el soplet, indispensable, acabarem l'obra i la instal·larem a la Plaça Major de Vilallobent. Ja ho penjaré.

El dia 15 fireta a La Seu d'Urgell, típica, al passeig.

El dia 19 cap a Urús. Cada any organitzen una fira que esta força be. Molt variada. Jo estava entre dos dels millors artesans alimentaris de la comarca, l'Albert Pons de Meranges amb els seus excel·lents formatges i la Núria de Travesseres i les seves insuperables melmelades; davant meu en Miquel del Pla de Sant Tirs, gran torner de fusta.

Ja veieu que no m'he pas aborrit !!!

1 comentari:

Romu ha dit...

Déu n'hi dó! Quina feinada! estic desitjant veure aquest rètol!!