divendres, 3 d’agost de 2012

II FIRA D'ARTESANS I OFICIS A BELLVER DE CERDANYA

Aquest proper cap de setmana, 4 i 5 d'Agost, es fa, a Bellver de Cerdanya, la segona edició de la fira d'artesans i oficis. Aquest any una mica més plena d'artesans que l'anterior, quasi el doble !!!.

Jo participaré fent demostració de l'ofici de la Forja, un taller per als menuts i venent els meus treballs. La parada la muntaré a la entrada de la Plaça Major, ja em veureu ( i sentireu).

Paga la pena dir-vos que a aquesta fira i assisteixen un bon grapat de bons artesans, veniu a veure'ns !. Porteu els nens que al·lucinaran veient com es feien, i es fan, moltes de les coses que els envolten i porteu també als avis que els ajudaran a entendre-ho millor.

EL PROGRAMA DE LA FIRA:

DISSABTE DIA 4:

A les 10 del matí s'obre la fira.

A les 11 a la Plaça Major, la del Ajuntament, es faran tallers per la mainada. Els tiquets costaran 2 € i podreu fer:
  • Feltre
  • Forja
  • Estampació de roba
  • Construcció de mòbils
  • Plantes aromàtiques
  • Fusta
  • i alguns tallers més amb "Tallers de Cerdanya"
A les 11 a la Plaça del Castell, simultàniament, es farà una exposició de cistelleria a Cal Travesseres i un taller per aprendre a fer un cistell a càrrec de Leonor, de La Seu. Aquest últim costarà 15€ i es realitzarà de 11 a 13 i de 16 a 17.

A les 17 davant de l'esglesia Mon Torrent xollarà ovelles.

A les 18 a la Plaça Major Els Tanyuts ens oferiran un concert de música tradicional.

DIUMENGE DIA 5:

A les 10 del matí es torna a obrir la fira.

A les 11 a la Plaça Major hi haurà una xerrada a càrrec de la Montse, del museu de l'esclop de Meranges, amb demostració de l'ofici inclosa.

A les 11 a la Plaça de Castell en Miquel, del taller d'arts de Puigcerdà, ens mostrarà com es fa i en que consisteix el Rakú. Després hi ha taller d'esmaltats, el tiquet val 2€.

A les 11 davant de l'esglesia construiran una esparra, com es feien abans.

A les 12 sortiran els grallers de Bellver de la Plaça del Portal , on hi han el forn i les botigues, i aniran tocant fins la Plaça Major.

A les 16 a la Plaça Major, taller de circ amb Allé Allé.

A les 18, Plaça Major, espectacle infantil amb Super Spagueti.

Durant tota la fira podreu veure com treballen els artesans. Us convido a assistir a aquesta fira, que val molt la pena. Podreu adquirir productes fets a mà i de qualitat, que ja no se'n troben, i al mateix temps contribuireu a que aquest patrimoni, que s'ha conservat durant tants anys, no desapareixi.